Kategóriák
 
 
 
Parti iskola: Léggömb típusok - slide 1
 
 
 
 
Parti iskola: Léggömb típusok

Üdvözlünk a parti iskolában. Kényelmesen foglalj helyet, fogj egy papírt jegyzeteléshez és kezdhetjük. Készítettünk ugyanis egy új cikksorozatot, melyben bemutatunk mindent, amit tudnod kell egy tökéletes ünnepség megszervezéséhez. Kapsz egy alapvető áttekintést és szakértő leszel rendezvények szervezésében.

Az első részekben a léggömbökre összpontosítunk. Ezek az egyszerű, viszonylag olcsó díszek egyszeriben hatásos léggömb dekorációvá vagy eredeti ajándékká válnak. És az az öröm a gyerekek szemében.

 

Kínálatunkban számos kategóriát találsz. Ezért elkezdjük az alapfelosztással anyaguk szerint, lehetnek latex, fólia és műanyag léggömbök.

 

Latex léggömbök

Latex – folyékony anyag, melyet a gumifából (Hevea brasiliensis) nyernek. Érintésre valójában gumi, ezért találkozhatsz velük gumi léggömbök, gumi lufik elnevezés alatt is. Arra való tekintettel, hogy a latex természetes anyag, érzékeny személyek esetében allergiás reakciót is kiválthat.
A léggömbök nem felfújt állapotban kicsik és könnyen tárolhatók. Itt viszont érvényes, hogy minél több, annál szebb J. Ezért ha nagy területet szeretnél díszíteni, akkor ideálisak.

 

A latex léggömbök standard méretben készülnek, mégpedig 5 – 12 hüvelyk között. Az óriás léggömbök felfújhatók egészen 36 – 39,4 hüvelyk méretre, ami 1 métert jelent. Ezért hívjuk őket óriás vagy mega léggömböknek.

 

Előnyök: alacsony ár, többdarabos csomagolás, gyerekeknek megfelelő kis méretek, tölthetők levegővel, héliummal és vízzel is, rugalmasak, aminek köszönhetően felfújhatók nagyobb vagy kisebb méretre is, filctollal feliratozhatók 
Hátrányok: porozitásuk miatt rövid az élettartamuk, a hélium elillan belőlük kb. 12 óra elteltével, nyomtatási lehetőségeik korlátozottak, a töltés során könnyen túltölthetők és szétdurranhatnak
Alkalmazás: luficsokrokba, helységek díszítésére, gyermek ünnepségekre, héliumtartályként szórakoztató hangváltozáshoz


Forrás: amscan-europe.com

 

Fólia léggömbök

A latex léggömböktől eltérően szintetikus anyagból - polietilén-tereftalátból (PET) vagy nylonból készülnek, melyet speciális vékony alumíniumréteg fed le. Ez adja meg nekik a tipikus fólia megjelenést és fényességet. Így minden alkalommal ragyognak. A szintetikus összetételnek köszönhetően biológiailag nem bomlanak le, de minimalizálják az allergiás reakciók kockázatát.


A fólia léggömbök számtalan nyomtatási és formázási lehetőséggel rendelkeznek. Találkozhatsz 4 – 30 hüvelyk közötti méretekkel. A hagyományos gömb alakon kívül választhatsz szív, csillag vagy kocka alakot is, de tudnak alkalmazkodni bármely kedvenc figurád alakjához. A legtöbb alakzatnak saját elnevezése is van, mint juniorshape, supershape, orbz vagy multi léggömb. Jellemző rájuk a különböző nem szokványos méret.

 

Előnyök: hosszú élettartam, a hélium kitart bennük legalább egy hétig, különböző alakzatokban, motívumokkal és méretekben találhatók, újratölthetők, biztonságosabb a töltésük önzárószelepnek köszönhetően, könnyűek
Hátrányok: egydarabos csomagolás, magasabb ár, töltéshez előnyösebb a hélium, nem rugalmasak
Alkalmazás: luficsokrokba mint fő léggömb, mint eredeti ajándék, dekoráció partikra, szülinapi bulikra


Forrás: amscan-europe.com

 

Műanyag léggömbök, úgyn. „bubble balloons
Még röviden megemlítjük ezt a kevésbé gyakori típust. A műanyag a léggömbnek kiváló tulajdonságokat kölcsönöz – átlátszóság és rugalmasság. Kinézetre sima, egyenetlenségek nélkül, melyek a fólia léggömböknél néha előfordulnak. Nem annyira közkedveltek, ezért korlátozott méretekben és alakokban találhatók. Előnyükre válik a 3 – 4 hét hosszú élettartam.


Forrás: amscan-europe.com

 

Kiválasztottad a kedvencedet?

Latex vagy fólia, mindegyik anyagnak megvan a maga előnye és hátránya is. Bármelyik is legyen ünnepséged része, biztosan sikere lesz. Ha biztosra mész, válassz színes kombinációt.

 

Végezetül szeretnénk hozzátenni, hogy az említett anyagok egyike sem káros. A gyártók szigorúan betartják a gyártásukra vonatkozó biztonsági előírásokat. A fólia léggömbök ugyanazokból az anyagokból készülnek, mint az élelmiszerek csomagolása. Kezelésük teljesen biztonságos, még a gyerekek számára is.