Kategóriák
 
 
 
Mágikus ünnepség Harry Potter stílusban: Előkészületek és dekoráció - slide 1
 
 
 
 
Mágikus ünnepség Harry Potter stílusban: Előkészületek és dekoráció

Harry Potter mágikus világát nem kell bemutatni. Ez egy film- és irodalmi fenomén, amely gyermekek valamint felnőttek millióit bűvölte el, és már évek óta a fantáziavilág népszerűségi listáján szerepel. Ha neked is van egy kis varázslód, vagy varázslónőd otthon, akkor próbáld meg a legközelebbi szülinapot áthelyezni Roxfortba, így az ünnepség biztosan felejthetetlen lesz.


Minden igazi Harry Potter ünnepség meghívókkal kezdődik. A kreativitás itt nem ismer határokat, és ihletésként szolgálhat a fiatal Harrynek címzett levél is, vagy használd a már kész tematikus meghívókat.

  
Forrás: filthymuggle.com

Kétségtelenül fontos részlet, amely kiegészíti a mágikus hatást, a dekoráció. Hogy az ünnepség igazán eredeti legyen az első pillanattól kezdve, próbálj a bejárati ajtó fölé egy téglás motívumú leplet elhelyezni és jelöld meg, mint 9 és ¾ vágány.

  
Forrás: millennialmamabird.com


Ne feledkezz meg a varázslóvilághoz kapcsolódó további dekorációkról sem – például a lebegő gyertyák, tökök, pókok. Harry hóbaglya Hedvig pedig fehér léggömbökön érkezik egy fekete marker segítségével. Ha kihasználod a szezonális dekorációkat is – halloween csontvázat és a karácsnyi rénszarvast, akkor a félelmetes dementor és a kivételes Patronus is megjelenik.

                          
Forrás: sarahblooms.com/harry-potter-party/, centsationalstyle.com

Minden résztvevő bizonyára örülni fog, ha a terítéket és dekorációt Roxfort tipikus színeibe hangolod. A falakon lógó hatalmas zászlók helyett használhatsz például léggömböket, vagy mindjárt egész léggömb csokrokat.


 

Ha viszont szeretnéd megőrizni a varázslóiskola igazi bűvöletét, akkor oszd fel egyenletesen a helységet és az egyes részeket díszítsd fel a házakat képviselő színekben:

  • - piros és arany a Griffendél bátor növendékeinek,
  • - sárga és fekete a Hugraburg hűséges tagjainak,
  • - kék és bronz a Hollóhát bölcs tanulóinak,
  • és végül zöld és ezüst a Mardekár becsvágyó diákjai számára.

 

Így majd a megérkezést követően a meghívott vendégeknek át kell esniük osztályozáson a Teszlek Süveg vezérlése alatt, amelyik természetesen gondoskodik arról, hogy mindenki bejusson álmai házába. Ehhez megfelelő lesz egy hagyományos varázslókalap is, vagy hitelesebb élmény érdekében próbáld ki ezt a használati utasítást, hogy elkészítsd a filmbeli sapka pontos másolatát.

 
Forrás: simplepracticalbeautiful.com

Ha már megvannak a különböző házak tagjai, akkor játszhattok akár teljes értékű kviddics bajnokságot is. Csak néhány nagyobb darab kartonpapírra, festékre és egy csipetnyi kreativitásra lesz szükség és már meg is van az eredeti szórakozás.


Tippeket további tevékenységekhez és ötleteket kis megvendégelésre, amit a kis varázslók bizonyára értékelni fognak, találhatsz majd cikkünk folytatásában.