Kategóriák
 
 
 
Amikor fel kell fújni a lufit héliummal... - slide 1
 
 
 
 
Amikor fel kell fújni a lufit héliummal...

Egyszerű szagtalan, íztelen gáz – hélium, amely nagyszerű segítség, ha a lufikat akarjuk tanítani „repülni”. Minden kitűnő parti üzletben találunk eldobható hélium palackot saját használatra és szakértőket is, akik a helyszínen felfújják a lufikat.


Lebegésüket“ befolyásolja néhány tényező: 
• belső – a lufi típusa, lezárása és felerősítése, a hélium minősége,
• külső – tengerszint feletti magasság, éghajlat.
 

Latex vagy fólia léggömbök
Mindkettő lebeghet. A közönséges latex lufik kitartása azonban sokkal kisebb. A 12 hüvelykes lufik már 12 óra után fokozatosan földre szállnak, a 9 hüvelyesek még valamivel hamarabb. Ami a fólia léggömböket illeti, vastagabb falaiknak, jobb izolációs tulajdonságuknak és önzáró szelepüknek köszönhetően még napok múltán is lebegnek. Minden a méretüktől függ. Vagyis érvényes, hogy minél kisebb lufi, annál kevesebb hélium és rövidebb lebegési idő. Egyszerű, nemde?

 

Hi-float
Ha nem szeretnél lemondani arról, hogy latex léggömbök díszítsék a mennyezetet legalább egy napig, akkor itt van még az úgyn. hi-float emulzió. Ez meghosszabbítja élettartamukat kb. 25x, vagyis úgy 2-3 héttel. A nem felfújt lufi belsejébe kell felvinni és megakadályozza a gáz elszökését.

 

A méret számít
A léggömb mérete fontos már a töltésénél is. Ugyanis minden méret más mennyiségű héliumot igényel, és ettől függ egy lufi felfújásának az ára is.

Nálunk ez így néz ki:


A legnépszerűbb lufik ára és paraméterei

A legnépszerűbb lufik ára és paraméterei
a lebegési idő csak hozzávetőleges, függ a levegő hőmérsékletétől és sok más külső tényezőtől

 

Eldobható hélium palackot venni, vagy szakemberre bízni a lufi felfújását?
Csakis rajtad múlik. Eldobható hélium palackból tölteni a lufikat jó szórakozás lehet, főleg ha ez a parti része. Ha ez neked jobban megfelel, akkor tudunk a lufik felfújásához hélium palackot kínálni két méretben.
Inkább szakemberre bíznád a lufik töltését? Válassz megbízható üzletet, ahol 100%-os héliumot használnak. Így biztos lehetsz benne, hogy a lufik lebegési ideje olyan hosszú lesz, mint azt a táblázat mutatja.