Kategóriák
 
 
 
Tanácsok tematikus ünnepségek szervezéséhez - slide 1
 
 
 
 
Tanácsok tematikus ünnepségek szervezéséhez

Még a felnőttek is tudnak szórakozni. Szeretné Ön is sablonos találkozóit felejthetetlen, mókával teli partivá változtatni? Merítsen ihletet a mi ötleteinkből.  

 Parti szervezésére készül? Íme, néhány tipp, ami segít:

 

1. Válasszon helyet 

Általában ez az Ön otthona vagy kertje, de választhat más kevésbé hagyományos helyet is.

 

2. Válassza ki a parti témakörét, amelyik Önnek megfelel: 

Itt egy lista a legnépszerűbb témakörökkel: 

  • 70-es évek Parti: A 70-es évek ritmikus ideje a disco, merész pszichedelikus színek, nagy fülbevalók és soha véget nem érő partik korszaka volt. Mi lenne, ha felidéznénk ezeket az éveket!  A 70-es évek parti egy kitűnő alkalom felidézni az elmúlt éveket a jelenben.  
  • Hollywood Parti: Az egyik legnépszerűbb témakör a világon. Az ötlet felöltözni, mint egy híres show-business személyiség egy filmből vagy zenéből, végigmenni a piros szőnyegen és a figyelem középpontjába kerülni, képes sok személyt átvinni a fantázia világába.  .
  • Hawaii Parti: Hawaii-ra gondolva először is a napfény, kellemes meleg idő, az óceán hűsítő hullámai, lányok szoknyácskákban és soook szórakozás és jókedv jut eszébe. Minden Hawaii parti ideális összetevője a napsütés, tenger, homok és a szörf! Engedje szabadra fantáziáját és hagyja, hogy elragadják Önt a Hawaii parti hullámai.
  • Gyerek parti:  A gyerekek imádják az összes partit és a karneválokat főleg. Különösen akkor, ha az előkészületekbe a szülők is bekapcsolódnak és részt vesznek a partin. A legnépszerűbb partik közé tartoznak pl. a kalóz vagy történelmi témakörök, melyek serkentik a gyerekek képzeletét. Gyerekpartit szervezni egyáltalán nem nehéz, főleg ha tudja, milyen témakörre szeretne összpontosítani. 

 

3. Döntse el a parti dátumát és idejét. 

Ha van lehetősége előre tervezni és szabadtéri partit tervez, nézze meg a hosszútávú időjárás előrejelzést, amely megközelítőleg megmutatja Önnek milyen lesz az időjárás. Ha a parti dátumát nem lehet változtatni, jó ha gondol a vizes és száraz változatra is.

 

4. Határozza meg a költségvetés összegét.

Semmi sem könnyebb, mint túlszárnyalni a parti költségvetési keretét. A szigorú megközelítés tehát szükséges. Határozza meg mennyi pénzt akar összesen a partira költeni, majd mennyit az étkezésre, italokra, dekorációra és animációra (zenére). Ha rendezvényszervező ügynökséget fogad, ők ezt előkészítik Ön helyett.

 

5. Fontolja meg, kit szeretne a partira meghívni.

Nem mindenki akar táncolni, és nem mindenkinek tetszik ugyanaz a stílusú zene. Vannak olyanok, akik csak pihenni és beszélgetni szeretnének. Jó ezeket a dolgokat előre átgondolni.

 

6. Készítsen egy vendéglistát, akiket meghív a partira. 

Csak azokat hívja meg, akiket tényleg szeretne látni a partin. Ha azt szeretné, hogy a parti nagyobb legyen, adjon barátainak lehetőséget, hogy további barátokkal érkezzenek a partira. Próbálja a legjobban felbecsülni a partin résztvevők számát, hogy tudjon elegendő helyet, étkezést, italt és parkolóhelyet biztosítani a vendégek számára.

 

7. Vegyen vagy készítsen meghívókat. 

Küldje szét elegendő idővel előre, hogy a meghívott vendégek fel tudjanak készülni. Ha úgy döntött barátai ismerősei is jöhetnek, ne küldje a meghívókat túl korán, hogy ne legyen túl nagy a parti.

 

8. Döntse el milyen étel és ital lesz felszolgálva

A megfelelő étel kiválasztása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy fogják az Ön partiját értékelni a vendégek. Ne feledkezzen meg az üdítőkről és a hűtött italokról, hogy legyen hol elhelyezni azokat. Az alkohollal inkább csak óvatosan, ha nem szeretné, hogy a parti helye kocsmává változzon.

 

9. Válassza ki a zene stílusát a partira. 

Egy parti sem teljes zene nélkül. Válasszon olyan zenét, amely elfogadható a jelenlévők többsége számára és megfelel a választott témakörhöz. 

 

10. Csináljon rendet a parti helyén. 

Senki sem akar részt venni olyan partin, ahol rendetlenség és piszok van. Hogy legyenek kéztörlők és szemetes kosarak kéznél, ez nem is rossz ötlet. Így ha véletlenül történik valami kis baleset, gyorsan eltávolítható. Ugyancsak jó dolog tartalék WC papír tekercseket készíteni az illemhelyre.

 

11. Határozza meg a szabályokat, melyeket be kell tartani. 

A félreértések elkerülése végett jó, ha a szabályokat a vendégek is előre megismerik.  

 

12. És végül... jó szórakozást !