Kategóriák
 
 
 
50. születésnap - slide 1
 
 
 
 
50. születésnap

Ugye mindenki ismeri Aradszky László dalát - "Nem csak a húszéveseké a világ...." Partit szervez 50. születésnapra és szeretné az ünnepeltet meglepni? Íme, néhány ötlet és tipp. 

Ugye mindenki ismeri Aradszky László dalát - "Nem csak a húszéveseké a világ...." Partit szervez 50. születésnapra és szeretné az ünnepeltet meglepni? Íme, néhány ötlet és tipp.  Az 50-es olyan évforduló, amikor az ünnepeltek még erejük teljében vannak akkor is, ha a 30 évvel ezelőtti fiatalság és rugalmasság már elmúlt...Az energia és gyorsaság fogyatkozását viszont a tapasztalatok kompenzálják.

1. Tervezés és meghívók az 50. szülinaphoz
Legalább 3 héttel az ünnepség előtt készítse el a meghívókat. A parti meghívókat akár elektronikus úton is küldheti – megtalálja őket az interneten, vagy ha úgy gondolja, hogy a kézzel aláírt meghívó egy személyre szabott szöveggel még mindig többet jelent, akkor küldjön meghívókat papíron és borítékba kedves rokonainak.

Az 50. születésnapi parti lehet otthon vagy étteremben, az ünnepelt ízlésétől és preferenciáitól függően.  Ha az éttermet választja, legyen az olyan hely, amelyet a jubiláns kedvel. Vegye a fáradságot és személyesen látogassa meg előre az éttermet, hogy a személyzettel megegyezzenek a részletekben. Ez minden bizonnyal jobb választás, mint telefonon rendelni meg az ünnepséget. Ha az üzemeltető és a személyzet fogja látni, hogy van egy világos elképzelése és az ünnepség fontos az Ön számára, akkor ők is jobban fognak igyekezni.:-)

Ha odahaza szervezi a partit, próbálja az ünnepeltet távol tartani az előkészületektől olyan módon, hogy valahová küldje el, és a szobát alakítsa át ünnepi helységgé a parti idejére. Az 50. évfordulónál gyakran segédkeznek a gyerekek is akiknek így van lehetőségük a szülőknek visszaadni azt, amit tőlük kaptak kiskorukban mikor a szülők szervezték a szülinapi partikat. Ma már rendelhetők pl. huzatok a székekre csak pár euróért, de a végső hatás miatt megéri.  

Az 50-es ünnepség gyakran több részből áll – a családdal és a közelállókkal, kollégákkal esetleg barátokkal, barátnőkkel. Minden ünnepség a résztvevőknek köszönhetően egy kicsit más jellegű, akkor is, ha a lényeg a kerek évfordulóról való megemlékezés és a születésnap megünneplése ugyanaz marad.

2. 50. szülinaphoz parti dekoráció
A dekoráció készítéséhez választhat léggömböket és dekorációkat 50-es számmal. A mai kínálat díszekből és kiegészítőkből az 50-es szülinapi ünnepségre nagyon széleskörű, ezért jó odafigyelni, hogy a dekorációk és kiegészítők egy színkompozíciót alkossanak. A kínálat átlapozása megér egy kis erőfeszítést. Ebben a korban a hölgyeknek már nem a rózsaszínt választjuk, hanem éppen ellenkezőleg az univerzális színek kerülnek előtérbe, mindenekelőtt az arany szín, a férfiak részére nincs semmilyen szín meghatározva. 

Hagyjon több időt a dekoráció beszerzésére – a legjobb, ha kb. 1 héttel az ünnepség előtt a dekoráció már otthon van, hogy szükség esetén tudjon még hozzárendelni, vagy módosítani a díszítést. Ha héliummal töltött léggömböket is szeretne, rendeljen egyszer használatos hélium palackot is – a lufikat csak az utolsó napon fújja fel. 

3. Ajándékok az 50. szülinaphoz
Az 50. születésnapra megfelelő ajándékról kezdjen el gondolkodni legalább 3 héttel az ünnepség előtt, ideális esetben még hamarabb, hogy maradjon idő választásra, valamint megtalálni a megfelelő szolgáltatót. Az ejtőernyős ugrások már talán nem a legmegfelelőbbek, de a minőségi óra, szép ékszer vagy festmény felejthetetlen lesz sokáig és az ünnepelt biztosan örülni fog. 

Oda kell figyelni arra is, hogy ebben a korban már többnyire megvan a sajátos ízlése mindenkinek, ezért általában könnyű ajándékot választani, a problémát csak a megvásárlás jelentheti, ezért jó egy kis időt tartalékba betervezni a vásárláshoz.

4. Műsor az 50. szülinaphoz
A műsort természetesen a legjobb az ünnepség jellegéhez hangolni. Nem mindenki szeretne táncolni, de megértünk már nem egy hangulatos ünnepséget pl. népdalokkal, amikor is mindenki a kedvére kiénekelte magát. A zenei produkció meggondolandó, ha a rögzített zene mellett dönt, praktikus készíteni egy úgyn. playlist-et, vagyis feltölteni előre a dalokat, hogy ne kelljen ünneplés közben improvizálni és le-föl szaladgálni a távirányítóval. Mindenesetre ajánlunk besorolni egyet a sok szülinapi dal közül pl. a fent említett Aradszky László nagyon kedves "Nem csak a húszéveseké a világ...." című dalát.

Megnézni az 50. születésnapi kínálatot.